Mistä LEDejä KalloValoon?

KalloValon rakentaja tarvitsee kirkkaita LEDejä. Mutta mistä niitä saa?

Luonnollisesti kotimaiset elektroniikkaliikkeet ovat yksi vaihtoehto. Mutta valikoima saattaa olla suppea ja ledien kirkkautta yms. seikkoja voi olla vaikeaa vertailla.  ELFA Elektroniikka on hyvä ja luotettava toimittaja, jolla on laaja valikoima. Kuitenkin toimituskulut voivat näytellä (liiankin) merkittävää osaa pienissä ostoksissa. Muuten ELFAa voi varauksetta suositella.

Me Naboo LABS:ssa hankimme ledit ulkomailta. On olemassa monia toimittajia, joilta saa pieniä eriä ledejä kätevästi hyvin pienillä postikuluilla suoraan omaan postilaatikkoon. Nykyisellä dollarin kurssilla alle 55 dollarin nettiostokset EU:n ulkopuolelta ovat vapaita arvonlisäverosta ja tullin periminen alkaa vasta huomattavasti korkeammista summista. EU:n sisältä tilatessa hankkiminen on vielä helpompaa.

Oleellinen apuväline ulkomailta tilatessa on PayPal.  Ellet ole käyttänyt PayPal-maksua, et tiedä, kuinka helppoa nettitilausten tekeminen voi olla! Suosittelemme PayPalia kymmenten ostosten kokemuksella.

KalloValon tuotekehitystä varten olemme tilanneet komponentteja mm. seuraavilta toimittajilta:

Led1.de, jolta olemme tilanneet huippukirkkaita 10mm ledejä.

Edellisten virransyöttöön löytyi samalta toimittajalta käteviä pieniä vakiovirtamoduuleja.

Toinen monipuolinen ostopaikka on maailmanlaajuinen verkkohuutokauppa Ebay. Sieltä on tilauksessa 10 kpl lämpimän valkoisen sävyisiä 10 mm ledejä.

Kaikkein kirkkaimmat ledit ovat tyypillisesti halkaisijaltaan 10mm, joka saattaa olla hieman liian paljon joihinkin korvakäytäviin.  Googlettamalla löytyi nettikauppa TopBright88, jonka valikoimassa oli todella tehokkaita 8mm ledejä.

Nämä 8mm ”straw hat”-ledit toimivat peräti 300 mA virralla, joten niiden syöttämiseen eivät sovellu aiemmin mainitut vakiovirtamoduulit. DealExtreme on monille tuttu tingeltangelikauppa, jonka valikoimista löytyy hieman yli 300mA virtaa toimittava led-ohjain.

Hieman asiallisemmalta vaihtoehdolta vaikuttaa kuitenkin Ebaystä löytyvä Sure Electronicsin 300 mA ajuri.

Tällaisia tarpeita olemme tilanneet. Todennäköisesti rakennamme kaksi tai kolme erilaista versiota käytettäväksi kotona tai esim. autossa.

terv. V.I.N.

Creative Commons Lisenssi
Tämä teos kuuluu
Public Domainiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s